Místo konání každoročního festivalu her Deskohraní již podruhé používalo krásné prostory Národní knihovny v rozsáhlém barokním komplexu budov Klementina. Ale tentokrát se turnaj konal v jiné části Klementina než v loňském roce.
Při cestě na turnaj jsem se v metru potkal se šmoulou jsme dorazily na Mariánské náměstí a odtud do Klementina vchodem A1 k prezentaci na turnaj. Žabža již byla na místě. V 9:30 byla zkontrolovaná přítomnost všech přihlášených hráčů a po té byly k jednotlivým stolům vylosovány herní dvojice.
Okolo 9:35 vše začalo...
-Po prezentaci a rozmístění jednotlivých her vše začalo. Hráči byli rozlosováni po 2 u stolu. Hrálo se se třemi kartami v ruce a třemi dalšími odkrytými kartami na stole. Prostě turnaj vypukl naplno! Já jsem měl to "štěstí", že jsem si hned první hru zahrál se šmoulou.
-Celý turnaj se hrál na pět kol, ve kterých se nejlépe dařilo Žabže!
-Z těchto pěti her vyšlo konečné pořadí v turnaji. Končilo se zhruba okolo 15:30 hodiny a to slavnostním vyhlášením vítězů.
1. místo Pavel Raus
2. místo Petra Vidnerová
3. místo Martin Mojžíš
Všem, kdo se turnaje účastnili bych rád poděkoval za perfektní hru v duchu fair-play a samozřejmě také i za propagaci našeho fóra! A samozřejmě, zde musí znovu velice vyzdvihnout perfektní výkon Žabži, která se po pěti hrách dostala na velice pěkné druhé místo! Myslím, že to byla velice vydařená akce, kterou mohu ostatním jen doporučit.