CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Tower Bridge - figurkové rozšíření

téma založeno uživatelem Drewie - 8.11.2020, 22:49 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 6 Drewie 11 Eldenroot 2 Kamzik 10 Petr Chytka 1 šmoula 3
Zde jsou rozměry figurky, pro nedočkavé!

Přiložené soubory Miniatury

Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Cestovní most... A za jakých podmínek?
  -Předpokládám uzavření města.
  -Nebo odebrání mostu jeho současným "uživatelem".

S bodem č.1 souhlasím!

S bodem č.2 také souhlasím! Zde není pochyb!
 Poznámka:
-Aplikoval bych zde obdobné pravidlo, které je ve svém výsledku stejné, jako když rytíře ve městě sežere drak... Stavitel je nyní osamocen ve městě bez rytíře a tak je navrácen svému majiteli! Město je nyní neobsazené.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Vkládám anketu ve které můžete vybrat název tohoto rozšíření. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
[-] 2x   Drewie, PHeY
Odpovědět
(15.11.2020, 20:02)Kamzik Napsal(a): - vložený most má postavení jako rytíř (?), tedy postavením mostu už mám v tomto spojeném městě jednoho rytíře (?).
- pokud ano, můžu k němu přidat stavitele (?) aniž by tam byl "standartní" rytíř (?)
- v uvedeném případě od @Drewie - žlutý by získal celé město, protože tam má rytíře a most (?)
- pokud by něměl most hodnost "rytíř", mohl by ho pak i s mostem sebrat někdo jiný (?)

My to právě hráli tak, že most je jako rytíř s bonusem, že ho můžu odebrat a rozdělit si tak v případě ohrožení města (v tom případě musí zůstat jedno z měst po odebrání mostu okamžitě jako uzavřené). Tedy most s hodností rytíř, dalšího rytíře si můžu přidat jen podle základních pravidel (spojením více částí).

Čímž vlastně odpovídám na otázku, zda je město zabrané jen mostem - za mě ano.

Říkal jsem si, že vám do toho nebudu "KECAT", ale nějak jsem to nevydržel! Nevinný

1) V příkladu od Drewie stejně město získá MODRÝ STAROSTA protože jeho hodnota je daná počtem erbů ve městě!

2) Most bych bral pouze jako stavební "propojovací celek" který nemá žádnou bodovou hodnotu!
     -Důvod: figurek je ve hře určitý počet a je to proto, aby byla hra vyvážená...

3) Asi bych se nechal částečně inspirovat mosty, které již existují pro cesty.
     -Navrhuji podobný účel, ale u města.
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Petr Chytka
Odpovědět
Mě se pravidla líbí, ale zatím jsem neměl možnost si rozšíření zahrát. Navrhuji kompletní popis i s pravidly umístit do sekce "Rozšíření pocházející od uživatelů fóra". (viz odkaz níže) Mrknutí

ODKAZ:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Snad jen několik poznámek k návodu:
 Pro jakou edici hry je vlastně návod určen? Zmatený
 -Logo Carcassonne je z nové edice hry, ale obrázky kartiček jsou z původní edice hry!

Navrhuji vytvořit návod pro obě edice hry. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
(22.11.2020, 12:45)Kamzik Napsal(a): Podle mě se může most použít ve všech základních i spin-off edicích, kde je možné spojit město, vesnici, buš atd. jak píše i @šmoula .
Co se týká názvu, mě se Valentré líbí, i když tomu říkáme prostě "most".
A grafickou úpravu návodu bych nechal na @Drewie , který se o něj nejvíc zasloužil, nevím jak moc je to komplikované, asi jde už jen o drobnější kosmetické úpravy.

Ano souhlasím plně s Kamzíkem práce na návodu odvedl @Drewie na jedničku a opravdu se jedná jen o kosmetické změny! Pak už to nebude jen návod ale perfektní návod!  Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Tower Bridge of London -figurka k rozšíření Chmura 8 1 268 9.11.2020, 22:12
Poslední příspěvek: Chmura

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)