CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

OSTATNÍ DESKOVKY Mars: Teraformace (TM)

téma založeno uživatelem Eldenroot - 23.11.2017, 21:12 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Eldenroot 7 Skubin 4
Z trošku jiného soudku - plánujeme si pořídit novou stolní hru pod stromeček. Dost nás zaujala hra Mars: Teraformace. Hrál ji někdo z vás? Můžete k tomu napsat pár slov nebo dostat jiné doporučení na něco podobného?

link BGG:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Vyplatí se vzít rovnou i nějaké rozšíření? Díky za tipy a rady!
Tak hra je doma, už aby byly Vánoce :)

Tak první část pod vánoční stromeček je již doma. Přišla mi základní hra Mars: Teraformace a 2x rozšíření (Hellas & Elysium a Venuše). K tomu jako bonus 4x promo karta všechny v české lokalizaci - děkuji Mindok za skvělou zákaznickou podporu a za jejich zaslání! Kolonizace a dobývání Marsu může brzdy začít  Hvězda

[Obrázek: DGSWd7Q.jpg]

Pár slov a postřehů ode mne:
Citace:Hru jsem si před koupí zahrál, ze začátku toho bylo opravdu hodně co člověk musel pochopit... pravidla jsou obsáhlá a žádná hra není díky obrovské rozmanitosti a zvolené strategii stejná. Ze začátku jsem se toho bál, jakou cestou se vydat a zdali by nás to vůbec bavilo... ALE po chvilce nás hra úplně dostala a pohltila do děje. Hra nabízí obrovské množství různých strategií a cest jak se dostat k vysněnému cíli. Od různých soutěží přes projekty až po různé karty úkolů, které si hráč náhodně vybere ze startu hry.

Hru jsem hrál jen v základní verzi bez rozšíření. Po odehrané partii, která trvala skoro 2 hodiny jsem se rozhodl, že si ji musíme za každou cenu pořídit a dát ji na poličku vedle Carcassonne. Určitě si své místo zaslouží. Obrovský potenciál do budoucna, pěkně vyvedený herní materiál a hlavně tématika hry založená na skutečných faktech a krocích, které by se musely udát při kolonizaci Marsu jsou velkým plusem a hře to přidává dalších pár procent k hodnocení.

Uvidíme jaká bude hra s prvními dvěma rozšířeními, necháme si je ale až na později, prvně chci určitě umět hrát základní hru a až poté přidat další herní prvky.

Autoři oznámili, že bude celkem 6 velkých rozšíření a dle uniklých obrázků nám třetí rozšíření přinese kolonizaci měsíců. Na obrázcích vypadá herní materiál velmi povedeně. Myslím si, že je na co se těšit.

Nejen z toho co jsem napsal si hra zasloužila titul nejprodávanější hry za první pololetí 2017 a tolik ocenění. V žebříčku BoardGameGeek je na celkovém krásném 5. místě (

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

), a to oprávněně. Dám vědět, až si hru pořádně osaháme a napíšu pak zde další poznatky.

Fanouškovská neoficiální rozšíření a dodatky:
Myslím si, že tato hra má již mnoho fanoušků, začínají vznikat první fanouškovská rozšíření, a to některé opravdu velmi kvalitní... posuďte sami :)

Určitě si některá přeložím a zkusím vytisknout, je jich opravdu nepřeberné množství :)
Odpovědět
(11.12.2017, 15:13)Skubin Napsal(a): Nenapsal bys tady pak malou recenzi ?  Vítěz

Ano, je to v plánu jakmile ji rozbalím pod stromkem a pořádně zahraji.

Jinak kdo by chtěl, mám navíc dvě PROMO karty (minirozšíření), eng verze - Snow Algae a Self-replicating robots. Určitě se nějak domluvíme ;)
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
(11.12.2017, 20:19)Skubin Napsal(a): Dohodnuto Tak super. Jinak tady jsem našel jednu pro ty, co nechtějí čekat 

Vítěz

Jo, i tu jsem si pročetl před koupí... minimálně 5-6 recenzí padlo (i těch zahraničních). ;)
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
Tak 2 měsíce od Vánoc za námi... na recenzi jsem nezapomněl, jen není jednoduché ji sepsat tak, abych byl nestranný a zároveň také pokryl všechny aspekty hry.

Tak jen pro doplnění - právě bylo oznámeno 3. rozšíření pro tuto úžasnou hru Mars: Prelude... dále vyšlo minirozšíření s 3 novými korporacemi (zatím pouze BGG exklusive)... no a poslední věc, na podzim vyjde velké 4. rozšíření (potvrzeno Mindokem v emailu na můj dotaz).

Jen škoda, že autoři avizovali již při vydání této hry, že bude celkem a pouze 6 krabicových rozšíření... pomalu se blížíme :( snad svůj názor přehodnotí, určitě by to stálo za to... ale zase na druhou stranu se má v tom nejlepším přestat  Mrknutí
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
Možná lepší než má recenze je toto video:

[-] 1x   Skubin
Odpovědět
Gratuluji, určitě nebudeš litovat.

Doporučuji dokoupit minimálně Předehru a pak Kolonie. Určitě tě to bude bavit víc a hra nebude trvat tak dlouho v režimu 2 hráčů. Kdyby něco, klidně napiš ;)

Já mám všechny rozšíření včetbě základu pěkně v jedné krabici. Karty mám ve fóliích Dragon Shield, krabičky z fólií pak slouží jako boxy na skladování.
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  OSTATNÍ DESKOVKY Terraforming Mars - PC hra zaradmo od EPIC Bumsakalaka 2 38 23.5.2022, 21:41
Poslední příspěvek: Eldenroot
  OSTATNÍ DESKOVKY Mars - alternativní herní plány Knorovi 2 1 952 8.1.2021, 0:28
Poslední příspěvek: Skubin
  OSTATNÍ DESKOVKY Mars Teraformace - Chyba v tisku Skubin 6 6 264 28.9.2020, 7:43
  OSTATNÍ DESKOVKY Terraforming Mars: Kickstarter 2 - Big Box Eldenroot 8 5 305 17.6.2020, 19:23
Poslední příspěvek: Curuj
  OSTATNÍ DESKOVKY TM: 3D tisk - komponenty pro Mars Teraformace Eldenroot 8 10 335 8.3.2019, 15:17

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)