CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

DÍLNA ulehčení výroby kartiček

téma založeno uživatelem borks - 13.11.2016, 12:52 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
borks 2 Chmura 11 Eldenroot 5 Ivča 2 Jana.Zat 2 janlev 1 Monika Černá 1 Prsho 3 Skubin 5 Stroulger 3
Ano, řezačku jsem taky zkoušel ale jsem na to levej. Mám teda jiný typ s kolejnicí.
Odpovědět
(15.11.2016, 20:23)Stroulger Napsal(a): Vím, že záleží na papíru, na který se tiskne, ale má někdo skušenost s nějakým krycím lakem na závěr.

Už jsme to tu někde dříve řešili - zkoušel jsem lak, bohužel se barvy rozpijí a nebo se to celé zkrabatí jak popisoval kolega výše. Dobrou zkušenost jsem měl s lepidlem Herkules na puzzle - vytváří ochranný film, ale je to dost piplačka a člověk musí hooodně opatrně aby se barvy nerozpili - moc dobře na tom hladkém papíru nedrží po navlhčení.
Odpovědět
(3.1.2017, 14:24)Chmura Napsal(a):  -To, že se karty rozpíjejí může být tiskem na inkoustové tiskárně.

Ano, mohu potvrdit. V copy centru lze za rozumný peníz vytisknout kartičky z formátu .pdf na kvalitní papír.
Odpovědět
Vypadá to pěkně, ale příště si zkus nechat vytisknout kartičky v Copy centru - uvidíš rozdíl když to je na lepším papíru (gramáž). Pak to nelze rozeznat od originálních kartiček a i déle to vydrží.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
(8.11.2017, 12:03)Prsho Napsal(a): já jsem zkusil jinou techniku...kartičky jsem vyřezal z 2mm kartonu lámacím nožem a kartičky vytisknul a zalaminoval...potom rozstřihal a nalepil na kartičky...touhle metodou jsem udělal Hrad a výsledek je celkem slušný.

Díky za nápad, určitě to zní zajímavě. Čím jsi zalaminované kartičky lepil na karton? Předpokládám, že nějakým speciálním lepidlem.
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
DÍLNA Stažení kartiček Langikp 12 1 352 16.3.2026, 16:44
Poslední příspěvek: Krispe157
  DÍLNA Výroba kartiček-PŘELEPENÍ ORIGINÁLNÍCH KARET (Chmura) Chmura 27 2 870 25.4.2023, 16:20
Poslední příspěvek: Chmura
  DÍLNA Výroba kartiček Eldenroot 125 54 619 5.2.2021, 22:46
Poslední příspěvek: Bumsakalaka

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)