24.5.2026, 16:40
Co se nám to rýsuje ? Žeby Jubilejní edice 25let ?
Prvního dubna není, tak to asi bude pravda
Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x
|
... Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků] |
|
24.5.2026, 16:40
Co se nám to rýsuje ? Žeby Jubilejní edice 25let ?
24.5.2026, 20:25
Hm hezký...
Na červené pásce, která je přes středový obrázek je natištěn anglický nápis "PLEASE NOTE: WORK IN PROGRES" ( Vezměte prosím na vědomí: Na projektu se stále pracuje). -To znamená, že jde o prototyp, nebo ukázkový vzorek pro herní veletrhy, nebo designový koncept pro novou edici hry... ...tolik rozbor obrázku!
Chmura
Nóó.. aj tu dalsia verzia.. No tak to som zvedavy.. co este vymyslia
Záhada je asi vyřešena! Pixel Carcassonne...
![]() Na Carcassonne Central jsem narazil na tento odkaz: [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.] Přikládám obrázky z videa. Co vy na to?
Chmura
(3.6.2026, 21:13)Chmura Napsal(a): Co vy na to? no nie som uplne stotožený s touto verziou Carcassonne, prečo zrovna šli do tohto štýlu... akú to má spojitosť pixelovať túto hru.. Nevidím žiadnu spojitosť.. @šmoula ma raz upozornil že v Bigboxu boli jedna kartička pixelová. A je to asi globálna chyba. Tak je otázka či tá jedna kartička bola zamerne tak spravená a mala to byť nejaký odkaz(Easter egg) na práve túto pixelovú verziu. Alebo využili chybu z big boxu a chytili sa priležitosti to takto úviesť na trh ako jubilejnú 25 edíciu.. To sú moje dva scénáre ktoré mi vŕtajú v hlave... že jeden je možno pravdivý.. Lebo naozaj tomu uplne nerozumiem prečo zrovna tento štýl na 25 výročie.. Ale už ma asi nič neprekvapí. Tipujem že to bude asi len čisto základná hra +možno opát (videl som záhrady) ale zas nezazrel som pixelového opáta iba obyčajné figúrky. žiadne mini rozšírko v tom nebude.. čiže ma to nepresvedčí kupiť si to.. Ale zberatelia sa asi potešia že bude krabica navyše :D
1.7.2026, 12:55
Neopravili už chybu s pixelovanými dlaždicemi v nejnovějších verzích Big Boxu?
Haven't they fixed the pixelated tile bug in the latest versions of Big Box yet?
2.7.2026, 21:54
sice taky nevim, co má Carcassonne jako hra společnýho s pixelovou grafikou videoher (pokud to fakt není odkaz na nějakou chybu.. to pak asi český vydání mělo mít duplicitní kartičky, když ten bigbox měl ten jeden špatnej přívoz, ne?) , ale sakra se mi to upřímě líbí, celkem mám rád pixelart a tohle vypadá fakt jako nějaká starší hra, pokud to bude dostupný někde kolem, tak bych do toho i šel, na jednu stranu je to lepší než zase vydávat základní hru s rozšířením oslava, kterou už mám z jubilejní edice 20 a byla i v jubilejní edici 10 a i k 15. výročí, pokud vim, tohle je dost unikátní kousek do sbírky, taky se mi líbí ti meeplové, takže to není jen o obrázcích
i ten styl prototyp-krabice není zlej, ale očekávám, že to bude ve finále obrázek z normální základní hry předělanej do pixelartu nebo něco takovýho asi bych bral radši opět krabici ve tvaru meepla protože tu jsem bohužel prošvyhl, nebo znuvu-vydání/aktualizaci některých rozšíření, který nejsou zrovna dvakrát k dostání, ale protože se jedná asi obvykle o věci z časopisů (mor, tunely, atd), netušim, jakej bordel by byl s právama na aktualizaci a tisk takových věcí, někde se řešilo, že by to bylo při nejmenším dost složitý zajímalo by mě, jestli tam bude i ten spekulovaný opat, řeka se nezdá být přítomna a i ty zahrádky na kartičkách nemusí znamenat i pixelovýho opata (nebo figurku ještě nenadizajnovali proto není na obrázku) taky by mě zajímalo, jestli se ukáže zadní strana, jestli je standardní a tak se dá hrát i s rozšíženími a tak, nebo je taky pixelová, asi bych preferoval pixelovou zadní stranu, stejně to "puritáni" (nemyslim to urážliě, ale nevim jak líp nazvat lidi, co ani nesnesou C1/2 dohromady, natož pak tohle k čemukoliv) hrát dohromady s rozšířeními nebudou a předpokládám, že to bude primárně sběratelskej kousek nebo jako "spinoff" podobně jako je zimní edice co se obávám, nepřesnost vyřezávání/tisku způsobí, že pixelová cesta nebude fakt proti sobě, pixel na pixel, u normální edice je to trochu lehčí se na to nekoukat, alespoň pro mě |
|
|
| Pravděpodobně související témata… | |||||
| Téma | Autor | Odpovědi | Shlédnuto | Poslední příspěvek | |
| Jubilejní edice 20 let a vydání v ČR | Chmura | 6 | 1 323 |
7.4.2021, 23:14 Poslední příspěvek: Chmura |
|